Nie liczy się wielkość, ale jakość (jak mówią ...smakosze :) Tak jest w przypadku przystawek. Te małe dania potrafią bardzo zaostrzyć apetyt. Przystawki na zimno szybko się przygotowuje, a mogą być bardzo efektowne. Ostatnio z mojej kuchni wyjechała właśnie taka - gruszka na rukoli.
Jeżeli już cieknie Ci ślinka to będziesz potrzebować:
- gruszkę
- rukolę
- twardy ser kozi
- orzechy włoskie
- polewę gourmet na bazie octu balsamicznego
Przygotowanie jest bardzo proste. Uprzednio umytą rukolę należy ułożyć na talerzu. Na niej kładziemy obraną gruszkę, pokrojoną w plastry. Całość posypujemy startym serem kozim i rozdrobnionymi orzechami włoskimi. Na koniec dekorujemy polewą i gotowe. Polewa to wygodny i szybki sposób na wykończenie wielu potraw, więc fajnie mieć ją w kuchni.
Przyjmowanie gości nie musi się wiązać z harówką. Całym sercem wspieram leniwców kulinarnych. Zostań bohaterem w swoim domu :) To pestka!
wyglada fantastycznie :) juz znalazlam tu kilka swietnych przepisow a sama uwielbiam gotowac wiec na pewno skorzystam :) obserwuje bloga i zapraszam www.mafashima.blogspot.com :)
OdpowiedzUsuńCieszę się :) Chętnie zajrzę. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńAle apetyczne !!! Musze wyprobowac !!!
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie wygląda... chętnie przyrządze to na najbliższej imprezie
OdpowiedzUsuńSzybka przystawka ale bardzo dobra.
OdpowiedzUsuńwygląda smakowicie, a gdzie dostanę tę polewę???
OdpowiedzUsuńswoją kupiłam w Piotrze i Pawle ale można dostać w większości marketów spożywczych, pozdrawiam!
Usuń