18 listopada 2012

Przystawka - gruszka na rukoli

Nie liczy się wielkość, ale jakość (jak mówią ...smakosze :) Tak jest w przypadku przystawek. Te małe dania potrafią bardzo zaostrzyć apetyt. Przystawki na zimno szybko się przygotowuje, a mogą być bardzo efektowne. Ostatnio z mojej kuchni wyjechała właśnie taka - gruszka na rukoli. 


Jeżeli już cieknie Ci ślinka to będziesz potrzebować:

  • gruszkę
  • rukolę
  • twardy ser kozi
  • orzechy włoskie
  • polewę gourmet na bazie octu balsamicznego

Przygotowanie jest bardzo proste. Uprzednio umytą rukolę należy ułożyć na talerzu. Na niej kładziemy obraną gruszkę, pokrojoną w plastry. Całość posypujemy startym serem kozim i rozdrobnionymi orzechami włoskimi. Na koniec dekorujemy polewą i gotowe. Polewa to wygodny i szybki sposób na wykończenie wielu potraw, więc fajnie mieć ją w kuchni. 

Przyjmowanie gości nie musi się wiązać z harówką. Całym sercem wspieram leniwców kulinarnych. Zostań bohaterem w swoim domu :) To pestka! 




7 komentarzy:

  1. wyglada fantastycznie :) juz znalazlam tu kilka swietnych przepisow a sama uwielbiam gotowac wiec na pewno skorzystam :) obserwuje bloga i zapraszam www.mafashima.blogspot.com :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cieszę się :) Chętnie zajrzę. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale apetyczne !!! Musze wyprobowac !!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo smacznie wygląda... chętnie przyrządze to na najbliższej imprezie

    OdpowiedzUsuń
  5. Szybka przystawka ale bardzo dobra.

    OdpowiedzUsuń
  6. wygląda smakowicie, a gdzie dostanę tę polewę???

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. swoją kupiłam w Piotrze i Pawle ale można dostać w większości marketów spożywczych, pozdrawiam!

      Usuń

Dziękuję za każdy komentarz. Bardzo lubię je czytać! ♥