Jest puszysta i pyszna. Najlepsza. Uznałam tak po tym, jak pewien maruda stwierdził, że zamiast deseru poprosi jeszcze jedną kanapkę z "tym", a nie znosi szczypiorku:)
do "tego" potrzebujesz:
- 4 jajka (najlepiej wiejskie lub z ekologicznego chowu, wolnego wybiegu)
- 1,5 łyżki śmietany
- 1,5 łyżki majonezu
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- pieprz
- sól
1. Jaja ugotować na twardo i oddzielić żółtka od białek.
2. Białka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Żółtka utrzeć na gładko ze śmietaną i majonezem.
3. Wymieszać wszystko, dodać szczypiorek, pieprz i sól do smaku.
W wersji light możesz zamiast śmietany i majonezu użyć jogurtu.
<3
OdpowiedzUsuńNajlepsza pasta na swiecie! Pasta mojego dziecinstwa, gdy wedlina byla na kartki a ser zolty mama wydzielala na plasterki:)))
OdpowiedzUsuńDzieki, ze mi o niej przypomnialas! Dzisiaj ja zrobie, bo z jutrem moze byc roznie;)
Pozdrowionka!:*
uwielbiam pastę jajeczną i jakie piękne serduszko :)
OdpowiedzUsuńcieszę się, że Ci się podoba, pozdrawiam!
UsuńW sam raz na śniadanie
OdpowiedzUsuń